担々麺房@高田馬場
2004年6月10日 13:45
今日のどっちの料理ショーは「冷やし坦坦麺 VS カレーラーメン」だそうです。担々麺が好きなブローディーもさそって食べに行きましょう。
「龍高飯店 担々麺房 (2)」
餃子も食う?
「冷やし担々麺 (750円)」
まず冷やしても普通の担々麺と値段が変わらないという時点で感動。なぜ他の店は冷やすと値段がアップするんだ!(そりゃぁ手間がかかるからさ)
氷で冷やされたミルキーな胡麻だれがむちむち麺と絡んでおいしいです。つーか麺がうまいなぁ。あ、前回は麺をけなしてる(笑)。ごめんなさい。いや冷やして締めたからですか?そしてそんなに辛くない。どっちかというと甘いです。
普通冷やし麺は氷で冷やすと油が固まっちゃうのでコクを出すのに苦労するらしいのですが(たいがい酸っぱくしてサッパリに仕上げますよね)、胡麻ダレって冷やしても固まらないから有利ですね。
「鉄鍋棒餃子 (5本) (500円)」
カリカリで香ばしくてジューシーで。ランチのごはんもらえばよかった。ごち。
「俺はもっと中国っぽいほうが好みだな(こっちは普通の担々麺を食べた)」
うん、もちっと麻(マー)が効いていたほうがいいよね。しかし!ブローディー君。スープがある担々麺は日本で生まれた食べ物なんだよ!詳しくは「美味しんぼ (85) 坦々麺のルーツと元祖」で!(この前BOOKOFFで買ったばかり)
トラックバック
http://fandango.jp/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/1524
コメント
Hi there, I discovered your internet-site by using Search engines whilst seeking a equivalent issue, your internet site came upward, it seems like very good. We have book-marked so that you can my favourites features|included with book marks.
It is actually a nice and helpful bit of information. My business is contented which you provided this useful information and facts here. Remember to keep us updated similar to this. Appreciation for expressing.
It's rather a great in addition to beneficial piece of information. Now i am happy you discussed this useful info about. You need to keep us all educated similar to this. Thank you for spreading.
8EnZ6x Hi there! I'm at work browsing your blog from my new iphone 3gs! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Carry on the superb work!
t2MFai My brother recommended I might like this website. He was totally right. This post truly made my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!
syQCCx I'm still learning from you, but I'm improving myself. I absolutely enjoy reading all that is written on your blog.Keep the aarticles coming. I enjoyed it!